Thursday, September 15, 2011

:: PurplE LovE ::


= PURPLE LOVE =

Cerita ini mengisahkan sebuah cinta yang bermula daripada perasaan ingin membantu memulihkan kembali semangat untuk hidup selepas mengalami tekanan dalam hidup iaitu berpisah dengan teman hidup, disebabkan rasa kasihan oleh teman2 baiknya mereka cuba mencari tempat pemulihan perasaan dan mereka memilih klinik " PURPLE HEART " dan disitulah bermulanya kisah hidup antara Pasha & Talita. Dalam menjalani kehidupan semestinya ada halangan hidup, disitulah wujudnya suka duka kehipan yang membawa kebahagian. Dan akhirnya, mereka berkahwin.

------------------------------------------


Sebenarnya ain baru je lepas menonton cerita PURPLE LOVE nie...
Nie pown sebab semalam g belikan Cd adik ain dia nak sangat tengok upin ipin..
sO dah alang2 g kedai jual cD ain pown belilah cerita nie...
MAcam best je tengok die punya cover kan...
Jadi ain pilihlah cerita tue..

Ingatkan tak best tP sebenarnya best gler...
sedih ada... Gembira ada... Macam2 lagi la masa tgk cerita nie..
Sampai menitis air mata tue...
=)

Okla...
Sape yg belom tgk lagi cube2 la tgk erk..
TAta...



- Are_in [ LuVeD ] -

Wednesday, September 7, 2011

: Sebulan Berpuasa Kini Tibalah Hari Raya :

Assalamualaikum....
to U all....

Sudah sebulan kita berpuasa kini tibalah syawal menjelma...
So Saya empunya belog ini, mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN sekiranya ada melakukan salah dan silap yang tidak disedari ataupun tidak disedari, langsung atau tidak langsung kerana manusia itu melakukan kesilapan dan tiada manusia yang sempurna di muka bumi tuhan ini.. =)

eRmmm...
I'm wanna to story about my Eid this Year..
Tahun ini ain beraya Sakan Gak Lah rasanya kn..
Mane tak ye...
Seminggu tak abis2 g beraya jer...
Tak melekat Kat umah Lansung...

First Raya : 30/08/11
Dari Pagi sampai Kol 5 Ain kat umah jer...
Sebab Ramai sedara-mara datang beraya kat umah...
Kol5 tue lah baru Ain ngan Family Ain g beraya umah Nenek belah mak n Ayah...
Pastue G umah nenek Mak n Umah Makcik Mak...
Dekat magrib Gak baru Sampai umaH...
PeNat... Mlm Pulak Ain tak kuar g Beraya pow...
Coz TerLalu penat...

Second Raya : 31/08/11
Macam Raya pertama Gak...
Pepagi dok je kat umah...
Tunggu Sedara-mara Datang umah lagi...
Kol12 baru kuar G beraya Umah Mkcik n Sedara2 Yg Lain...
Malam raya Ke2 ain kuar beraya kat kampung...
Kol12 malam baru balik...

Third Raya : 01/09/11
Beraya Di KanchonG DarAt + BAnting...
Umah Makcik2 n Umah Pakcik2...
SanTak sampai peTang...
Malam Sambung BeraYA kat Kampung Lg...
Walaupun Kg ain Nie kecil Je.. NAk abiskan beraya Punyalah LAma...
hehehe...

Raya ke4 : 02/09/11
Disebabkn Raya ke4 ari jumaat...
So Ain g Beraya lepas semayang Jumaat la kn...
Ain pergi beraya Umah Adik Beradik Arwah Atok Plak...
Ain beraya kt n.9 iaitu kat bukit pelanDok...
Tp nenek Tue xde la plak... Die pegi beraYA...
JAuh2 dtg tp die xde la pulak...

Raya ke5 :
Owh... Raya Yg ke5 ain berjalan Jauh ckit...
Masa nie ain g Beraya ke n.9 ( Pasoh 2) + Johor ( Segamat)...
Memang tiap2 tahun ain g Beraya ke Johor...
Terpaksa Lah Banugun Seawal 7 pagi utk bersiap2...
Kol8 Kita org Gerak... smPi n.9 kol 11...
rehat2 + Mkn2 kita org bergerak ke Johor Pulak...
Kol2 baru smpi johor...
kol5 bergerak Pulang ke SelAngor...
Smpi Umah kol8 n bersiap2 utk g kuar mkn kt kedai...

Raya ke6 :
Ain g Klang + Sijangkang...
RAya kt ctue sehari...
Kuar kol 10 Balik kol 11...
Baru smpi umah....
Memang sakan tol la beraya...

Raya ke7 :
Akhirnya...
Dah mula kerja balik...
Cuti raya pown dah abis...
=)

Nie Gambar Raya Ain TAhun nie...

=
=


=
=


=
=


=
=


=
=



- Are_in [ LuVeD ] -


mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...