Thursday, November 8, 2012

:: Smile ::



Assalamualaikum...


SoRry La kepada Yang Melawat..
Ain Bz xsempat la Nak update beLog nie..


SoRRY....






Tuesday, August 7, 2012

:: Alhamdulillah ::

Assalamualaikum.. Ucapan pembuKa BicaRa.. Untuk PembaCa setia BloG Ain Yang tak berapa indah Lagi rupawan.. hehehe.. Almaklumlah.. sejak bekerja nie.. mAlas meNjadi2 nAk menGupDate BloG nIe.. Tapi HaRi iNi TetiBe pLak Rajin Tue YAnG Rasa Nak UpDate PUlak BLog nIe Hari Nie.. Sebelum Tue Ain Nak UcapKan selaMat BerpUasA & sElaMat Berhari Raya kepaDa uMat islam DimanA jUa anda beRada  TerUtama YanG meMbaca CoreTan Isi Hati Ain la deKat BloG nIe kaN... Ok. Berbalik DenGan TajUk YAng ain Post kanTadi.. SeBenarNya ain BersYukur Sangat Sebab Ain Dapat meNgUrAngKan Berat BAdan Ain Yang SebelUm nIe 100 Kg Nie.. Skunk TinGGal 91 kg je.. Tapi Ain NgaH usaHa laGi unTuk Dapat Kan bErat Yang aIn TArget iaitu 80 or 75 kG.. harap2 ain DapaT apa YAng AIn IngIn kAn.. Amin..


Tuesday, June 19, 2012

:: Penampilan ::

Hye semua...
Dah lama ain tak menjengah kt belog nie...
macam bz sgt pulak kan ain nie..
Ain skunk keje tue yang agak malas ckit nak update belog nie..
hehehe..
Ok.. berbalik kpd tajuk ain hari nie..


Bila umur dah nak masuk 23 tahun nie..
skunk ain fikir pasal penampilan diri pulak..
Almaklumlah.. penampilan sekarang nie mestilah dijagakan..
takkan nak selekeh2 pulak..
zaman skunk nie budak skola lagi2 update dari mereka2 yang dah bekerjaya nie kan..
jadi skunk sama2 la kita menjaga penampilan diri agar meningkatkan keyakinan diri kita semua..







- Are_iN [ LuVeD ] -

Tuesday, May 22, 2012

:: TemuDuga ::

Assalamualaikum...

Hari ini ain nak cerita tentang panggilan temuduga yang ain dapat nie..
Ain dapat panggilan daripada JAKIM Putrajaya supaya hadir ke temuduga sebagai Psh..
Tarikh 24 mei nie.. tapi masa nie putrajaya presint 2 masa nie memang sibuk..
Ngan majlis Hari belia yang berlangsung selama 5 hari tue..

So skunk nie ain ngah berfikir2 lagi nak pergi ke tak sebenarnya..
Ain keliru la sekarang nie???





- Are_iN [ LuVeD ] -

Wednesday, May 16, 2012

:: Try 2 Diet ::

Assalamualaikum......

Sebenarnya ain skunk ngah cuba untuk menurunkan berat badan ain...
Bukannya apa.. ain pown teringin jugak nak kurus macam org lain kan...
Tapi tak kisah pown kalau x kurus sangat tapi berat tue turun ikut target yang ain nak la...

Sebelum2 nie memang ain pernah nak buat diet2 nie..
cuma tak kesampaian..
Almaklumlah... tak boleh nak tinggal makan langsung..

Ain buat sekarang nie sebab ain terasa hati cikit ngan makcik ain nie..
Ain tau lah die tue lawa.. cantik.. putih camtue..
tApi tak payah la nak perli2 ain sebab badan besar..
Kalau makan tak siap2 la..
Bila nak diet la.. Apa la..
Sedap je mulut dia kalau bercakap kan..
Ingat ain nie ape... muka tembok ker??

Tak malu dengan ayat2 die tue..
Pastue dekat semua orang dia nak kecoh...
Takpe.. SUatu hari nanti ain akan buktikan kat dia..
Ain pown boleh kurus gak la..
Bukan die sorang je tau...

Sekarang ain amik benda nie..


Ain dah tak amik nasi lagi..
Start ain amik SD2 nie..
Sekarang alhamdulillah gak lah..
Bila berat ade gak turun walaupun tak banyak...
So kita tunggu dan lihat je la nanti kan..

=)




- Are_in [ LuVeD ] -



Tuesday, May 8, 2012

:: Perkahwinan?? ::

AsSaLaMuAlAiKuM...

Pembukaan cerita bagi beLog ain untuk bulan Mei nie adalah Perkahwinan..
Sebenarnya xde kena-mengena ngan ain pun...
Ain belum lagi terpikir nak kahwin lagi...
hehehehe


Cuma almaklumlah...
bulan cuti-cuti sekolah nie kan...
semua orang nak wat majlis2 camtue..
yang bertunang la... kahwin la..
sunat la... hehehe..

Betul kan???
sebab sepupu ain pun baru je melangsungkan majlis perkahwinan dia..
tahniah... =)

Then...
Makcik ain yang sebaya ngan ain pown akan melangsungkan majlis pertunangan die..
tahniah juga kpd die..

akhir sekali...
ain bila pulak ye??

Sama2 la kita pikir ye...
hehehehehe





- Are_iN [ LuVeD ] -

Monday, April 30, 2012

:: BahagiA ?? ::


DenGan Kata-Kata 

Anda...

Saya Merasakan

Begitu 

Bahagia..






- Are_iN [ LuVeD ] -


Monday, April 16, 2012

:: Cinta Hati ::

Assalamualaikum...

Cinta Hati???
Ada ke ain cinta hati???
hehehe




Untuk wat masa skunk nie xdela...
Sampai bila???
Ain pown xtau sampai bila..

.


So kita tggu je la..







- Are_iN LuVeD - 

Friday, April 6, 2012

:: Mencari Kerja ::

Khamis, 05 April 2012, Putrajaya - Dengan berbekalkan misi untuk mencuba nasib bagi mendapatkan kerja sementara. Ain dengan hati yang begitu mengharapkan adanya sinar baru dalam kehidupan ain sebagai seorang graduan yang mempunyai 'title' penganggur, untuk menghantar sebanyak 20 keping resume di kementerian yang memerlukan pekerja kontrak or PSH ( Pekerja Sambilan Harian). 

Pagi :

Ain bergerak dari rumah pukul 9.30, lepas itu ain ambil kawan ain yang bekerja di putrajaya dalam pikul sepuluh di hadapan Hospital Daerah Banting sebab dia ada temuduga dekat Majlis Daerah Kuala Langat. Kalau ain tak bawa dia ain tak tau mana nak tuju dekat sana nanti. Almaklumlah, bukannya selalu menjejakkan kaki ke putrajaya kan. Sampai sana dalam pukul 11 macam itulah.

Mula - mula kita orang pergi kawasan kompleks kementerian. Dekat situ kita orang turun naik lif.. Turun naik tangga penat juga rasanya. Orang cakap senang je nak cari kerja tapi cuba buat, baru tau rasa macam mana kan. Tapi dalam keadaan penat macam itu jugalah kita orang buat lawak dalam lif.. hahahaha... Masa itu kita orang dekat kementerian kesihatan punya bangunan, kita orang  ini pun satu juga, tak tengok betul-betul tingkat berapa lobby bangunan itu. main redah naik je.. skali nak turun taktau nak tekan tingkat berapa.. dah tersangkut dalam lif sebab orang semua nak naik ke tingkat atas tapi kita orang nak turun ke lobby.. hehehehe.. dah pulak dalam lif ada sorang pekerja kat kementerian tue tanya kat kita orang nak pergi mana nie.. yang kawan ain tue jawablah nak pergi jumpa orang.. tapi masa tue kita dah menuju ke tingkat 13... padahal tingkat tue untuk timabalan perdana menteri punya pejabat.. hahahaha.. malu seh... =)

Selepas itu, kita orang ke kompleks lagi satu.. ain tak pasti la apa nama kompleks tue.. tapi bangunan dekat situ sume diperbuat daripada batu bata merah.. sejuk je rasa dekat situ padahal cuaca semalam agak terik jugak la.. naik kering tekak.. lencun baju dibuatnya.. tapi tak kisah lah.. yang penting hantar resume2 nie.. nak kerja mestilah kene berusaha kan.. 

Then, kita orang gerak lagi ke satu kompleks nie.. ain penah g kompleks tue masa ada interview dekat spa.. dekat ctue kita orang dah mula rasa lapar sangat2.. kaki pun dah agak sengal2 jugak.. mana taknya kan... berjalan 1 kompleks.. kalau kecil takpe.. nie besar kawasan ye dah macam 5 or 6 kawasan padang bola la... [ yeker???].. dah abis hantar semua tue.. ada lagi 8 resume je yang tinggal.. kita orang rehat dulu.. pergi beli makanan dekat presint 8 then balik rumah sewa kawan ain.. dekat situ kita orang rehat2 pukul 3 baru kita orang gerak balik...

Petang :

Kita gerak ke presint 5 pulak.. dekat situ senang sikit nak cari parking kereta.. sebab kenderaan awam kena letak kereta dekat tepi2 jalan jer.. xde kene saman or bayar parking.. nasib baik la kan.. dekat kawasan first tue, ain pergi ke KDNKK, Moa, KPA dan lagi 1 ain lupa la pulak.. hehehehe

Kawasan kedua pulak.. tempat kawan ain kerja..Kementerian sumber asli, dekat situ pulak kita orang lari daripada jumpa orang etiqa.. ada pulak dia suruh kita orang jadi ejen etiqa.. gelak la ain masa tue.. lain yang dicari lain pulak yang dapat.. hahaha.. kita orang cepat2 turun.. lari la.. apa lagi.. hahaha.. kita orang masuk kementerian lain pulak.. 

Dan last sekali, kita orang pergi dekat kementerian pembangunan wanita kalau tak silap.. tepat pukul 5 kita orang selesai hantar semua resume2 tue.. sementara tunggu kenderaan berkurangan sebab jalan sesak waktu orang2 balik bekerja nie.. ain singgah la dekat Maritim.. jejalan, lepak2 dekat sana.. barulah ain gerak balik.. 

Ini lah pengalaman baru bagi ain.. tak semua orang ada pengalaman macam ini.. dan ain berharap dalam banyak2 resume tue ada yang berminat amik ain bekerja.. =)






- Are_iN [ LuVeD ] -


Wednesday, April 4, 2012

:: Kek Coklat Moist ::


Cuaca hari ini agak-agak mendung & agak-agak panas...
Tiba-tiba hari ini terpikir nak buat kek pulak...
Dok selongkar-selongkar resepi kek...
Terjumpa pulak la resepi yang ain simpan..

*KEKCOKLAT MOIST

Ain prepare la bahan-bahan yang dah ada..
Yang takde ain pergi beli kat kedai tadi..
So balik-balik ain terus buat kek...
kita lihat hasil yeee.....

Taraaaaaaaaaaa.......



Dah siap..

^_^


- Are_iN [ LuVeD ] -



Wednesday, March 21, 2012

:: Sia-Sia ::




DaH Lama Tak Jumpa anDa..


Sampai Termimpi2 plak tue..


Tetiba terjumpa pulak anda..


Jadi bertambah kangen deh..



taPi Yang Pasti!!
Anda takkan Pandang SaYa..
 walaupun sebelah mata..




- Are_iN [ LuVeD ] -


Tuesday, March 13, 2012

:: MeSti Ada CinTa ::


bila saja kau terasa
hati tertekan berkata
mengapakah jiwa makin terseksa

cuba kau lihat dunia
dari mata yang melihat
semua adalah dengan izin yang esa

dan bila esok tiba
yakinlah cinta ada, mesti yakin ada

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu
rembulan mengukir bayang kasih sayangmu
indahnya bila cinta ada, yakinlah..

katakanlah oooo
sang pencinta..
katakanlah…
sepenuh jiwa

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohhh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu
rembulan mengukir bayang kasih sayangmu
indahnya bila cinta ada, yakinlah oooo...



I Like this SonG!!!



- Are_iN [ LuVeD ] -



Tuesday, March 6, 2012

:: mY L0vELy Pets ::

Assalam kepada sesiapa yang membaca belog nie kan...
Hari ini ain nak cter pasal haiwan peliharaan ain...
Ain sekarang nie ada bela 6 ekor arnab yang comel2 gitue...
Tapi yang dua tue parents die la kan...
Anak2 die ada 5 tp skunk dah tinggal 4 je..
sEbab yang Seekor laGi daH maTi..

Skunk Baby arNab tue baru 21 ari..
tue kalau ain tak silap kir la kan..
hakhakhak..
baby2 tue lahir 15.2.2012..
nasib baik tak 14.2 kan.. 
tapi x kish pown...
skunk sume dah celik mata nya..
comel2 plak tue...
nie gambar2 yer..






I LOVE mY pETS!!!!!!!


- Are_in [ LuVeD ] -

Monday, February 27, 2012

:: Adnan Sempit 2 ::

Sabtu, 25.02.2012 - Apalagi kalau bukan berjalan-jalankan... betol tak.. hari sabtukan hari libur.. hehehe.. Dan masa itu juga la ain keluar pergi menonton wayang bersama teman baikku.. iaitu cik siti afarina.. hehehe.. yang sorang lagi pulak dia kerja so kita orang berdua jela jawabnya yang pergikan.. kita orang gerak dalam pukul 2 petang sampai Jusco Aeon Bukit Tinggi Dalam pukul 3.45 camtue lah.. Almaklumlah.. jalan banyak kenderaan + hujan lebat gler2.. Sampai sana terus cari parking tapi parking pun susah nak dapat almaklumlah.. hari cuti katakan dengan hujan lagi so ramai la yang cari parking kat dalam bangunan kan.. kita orang pown pusing2 cari parking dan jumpa parking kosong kat tingkat 4 tue.. paling atas.. hahaha... x kisah.. yang penting dapat parking kan..

Dapat je parking kita orang terus cari tiket wayang.. pilih punya pilih kita orang decide untuk tengok Adnan Sempit 2.. tapi start pukul 5.10 so kita orang pown pergi ke KFC untuk makan sementara menunggu kan.. 

Ini sinopsis Adnan Sempit 2 : 

Kisah mengenai hubungan ADNAN dan NADIA selepas berjaya mengharungi pelbagai rintagan dan halangan dalam menjayakan hubungan mereka. Ayah Nadia, DATUK ISNIN tidak merestui hubungan mereka dan meletakkan syarat yang mana dalam masa 30 hari, Adnan haruslah boleh bertutur dalam bahasa Ingeris dan merubah penampilan dirinya. Adnan yang mengalami kesusahan untuk berubah meminta bantuan BOBBY untuk mengajar dan mengubahnya. Bobby selaku kawan baik Adnan sanggup menolong Adnan.


Hubungan diantara Bobby dan WAWA juga mengalami masalah yang mana Wawa mula merasakan yang Bobby langsung tidak berubah dan tidak berusaha demi hubungan mereka. Perkara yang sama berlaku kepada Adnan dan Nadia. Datuk Isnin cuba untuk mensabotaj usaha Adnan untuk berubah dengan menghantar FENDI, sepupu Nadia untuk menggoda Adnan dan membuat Nadia merasa sangsi dengan kejantanan Adnan. Rancangan Datuk Isnin berjaya dan Nadia mula menjauhkan diri daripada Adnan. Adakah Adnan dan Nadia akan bersatu? Mampukah Wawa dan Bobby mempertahankan cinta mereka? Adakah Adnan mampu bercakap dalam bahasa Inggeris ?

* Ain memang bagi 5 bintang la untuk cerita nie.. seronok sangat.. memang lawak gler...



- Are_iN [ LuVeD ] -



Thursday, February 23, 2012

::Ikhlas Kah Aku ::

Salam semua..

Khamis, 23/02/2012- Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, kejap hujan kejap panas nie, tp rasanya lebih banyak panas terik drpd hujannya kn. skunk nie pown hwa ngah panas terik sesgt... Berbalik pada citer yang in nak kongsikan kt sini. Sebenarnya macam nie, ini ade kaitan gak dgn entry sebelum nie yg ain post kn kt cnie.. Mula-mula, ain ade kenal 3 org mamat nie, firstly dorg nie tak ngaku yg dorang nie ade gF tp dh bpe ari kemudian baru lah msing2 citer kn.. sO  ain x kisah pown dorg ade gF ke x.. Yg pnting sendiri mau ingt lah kn.. hehehe... Msing2 ade problem ngan gF dorg.. n dorang slalu gak cter mslh dorg berdua kt ain.. ain dh jd pendengar setia dorg dh.. tp ok je kot.. yg pntng gF2 dorg x slh paham... =)

Dan korang rasa sesuai ker??? jd pendengar nie??? konpius la...




- Are_iN [ LuVeD ] -

Saturday, February 18, 2012

:: Keliru ::

Assalamualaikum...
Apa khabar sume...
tibe2 ari nie ain rajin pulak nak menaip kan...
sO ain nk tulis entry kat belog nie la...
Ngan cuaca agak2 mendung ala2 sejuk nie kan...

Sebenarnya ain keliru la...
Sama macam kat tajuk post yang ain tulis tue...
tak pown sama mcm lagu ajai & nurul tue... 
hehehehehe..

Bukan nya apa..
Sekarang nie ain berkawan ngan sorang boy nie...
Tapi die masih blaja lg N ngah amik diploma skunk nie...
Tapi die nak teruskan amik ijazah sekali...
then pada masa yang sama die keje gak...
Kl diikut kan mmg agak bagus la boy nie... 
sbb xnak menyusahkan family die...

tapi ain keliru bukan pasal nie sebenarnya...
pasal ape yg dickp kat ain...
Die kata jgn bg harapan or smpn perasaan kt org lain selain dia..
tp kita org nie just kawan je...
xlbih pown dr tue..
bila ditnye knape???
dia jwb 1 hari nnt ain akan tau sebabnya ape..
Dan sbenarnya dh ade org yg berniat nak memiliki ain..

Ain bukanya apa..
ain tak tau nk bg respon ape kat die sebenarnya..
sebab ain masih lgg keliru..
macam mane erk??



- Are_iN [ LuVeD ] -

Friday, February 17, 2012

:: Dukacita ::




Assalamualaikum...
Nampaknya xde rezeki nak keje lagi kan...

NABILAH AIN BINTI ZAHARI
NO. KP:
Tuan/Puan,
KEPUTUSAN TEMU DUGA BAGI JAWATAN PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN GRED G2-1
Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.
2.      Keputusan temu duga yang telah Tuan/Puan hadiri bagi jawatan yang tersebut di bawah adalah seperti berikut:
        a.     Kod Skim, Jawatan dan Gred:2022 PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN GRED G2-1
        b.     Tarikh Temu Duga:17/01/2012
        c.     Keputusan Temu Duga:Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini.


3 .     Keputusan muktamad adalah berdasarkan kepada surat pemberitahuan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.


Mudah-mudahan dpt twran lain,...




- Are_iN [ LuVeD ] -

Wednesday, February 8, 2012

:: Nikah Awal LebiH Baik ::

Mari kita renung2kan...
Dan selamat beramal..
=)




- Are_iN [ LuVeD ] -

Saturday, January 28, 2012

:: StaY-C BoSan ::


Kelmarin ku lihat kau berenang gaya kuak dada
Kau berjalan megah sungguh sasa
Perasaan kau superman

Semalam ku dengar kau bercakap kosong tak berakhir
Kau memaki hamun orang lain
Perasaan kau superstar

Tak sangka hanya sekelip mata ku jadi begini
Aku..
Bo bo bo bo bosan
Aku Bosan
Dengan bla bla bla

Bla bla blabla
Mulut mu
Cukup malas aku
Dengar alasan mu
Kerna aku terlampau
Bo bo bo bo bosan

Mengapa agaknya ku menganggap
Kau berlagak kaya
Pakaian tak pernah bergaya
Namun ku tak percaya

Ataupun aku yang selalu suka
Bertukar angin
Bersifat tak pernah puas hati
Tak mungkin dan tak mungkin

Aku bosan
Dengan wa wa wa wa wa
Mengada
Aku tak peduli
Biar kau dibuli
Kerna aku tak tahan
Bo bo bo bo bosan

Bosan dengan perwatakan mu ini
Bukan dengan fizikaliti
Kau ingat aku salah
Tapi aku
Selalu mengalah
Dengan kamu

Paling aku benci
Bila tawar hati
Jangan buat aku bo bo bo bosan




- Are_in [ LuVeD ] -




Tuesday, January 17, 2012

:: si ComEy EnseT ::

hye uols..
nak tau la.. 
mane nak dapatkan enset nie erk...
macam syok je tgk enset nie kan...
dah la comel...
cantik2 plak tue warna yer...


CSL i68


- Are_in [ LuVeD ] -

mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...