Monday, April 30, 2012

:: BahagiA ?? ::


DenGan Kata-Kata 

Anda...

Saya Merasakan

Begitu 

Bahagia..






- Are_iN [ LuVeD ] -


Monday, April 16, 2012

:: Cinta Hati ::

Assalamualaikum...

Cinta Hati???
Ada ke ain cinta hati???
hehehe




Untuk wat masa skunk nie xdela...
Sampai bila???
Ain pown xtau sampai bila..

.


So kita tggu je la..







- Are_iN LuVeD - 

Friday, April 6, 2012

:: Mencari Kerja ::

Khamis, 05 April 2012, Putrajaya - Dengan berbekalkan misi untuk mencuba nasib bagi mendapatkan kerja sementara. Ain dengan hati yang begitu mengharapkan adanya sinar baru dalam kehidupan ain sebagai seorang graduan yang mempunyai 'title' penganggur, untuk menghantar sebanyak 20 keping resume di kementerian yang memerlukan pekerja kontrak or PSH ( Pekerja Sambilan Harian). 

Pagi :

Ain bergerak dari rumah pukul 9.30, lepas itu ain ambil kawan ain yang bekerja di putrajaya dalam pikul sepuluh di hadapan Hospital Daerah Banting sebab dia ada temuduga dekat Majlis Daerah Kuala Langat. Kalau ain tak bawa dia ain tak tau mana nak tuju dekat sana nanti. Almaklumlah, bukannya selalu menjejakkan kaki ke putrajaya kan. Sampai sana dalam pukul 11 macam itulah.

Mula - mula kita orang pergi kawasan kompleks kementerian. Dekat situ kita orang turun naik lif.. Turun naik tangga penat juga rasanya. Orang cakap senang je nak cari kerja tapi cuba buat, baru tau rasa macam mana kan. Tapi dalam keadaan penat macam itu jugalah kita orang buat lawak dalam lif.. hahahaha... Masa itu kita orang dekat kementerian kesihatan punya bangunan, kita orang  ini pun satu juga, tak tengok betul-betul tingkat berapa lobby bangunan itu. main redah naik je.. skali nak turun taktau nak tekan tingkat berapa.. dah tersangkut dalam lif sebab orang semua nak naik ke tingkat atas tapi kita orang nak turun ke lobby.. hehehehe.. dah pulak dalam lif ada sorang pekerja kat kementerian tue tanya kat kita orang nak pergi mana nie.. yang kawan ain tue jawablah nak pergi jumpa orang.. tapi masa tue kita dah menuju ke tingkat 13... padahal tingkat tue untuk timabalan perdana menteri punya pejabat.. hahahaha.. malu seh... =)

Selepas itu, kita orang ke kompleks lagi satu.. ain tak pasti la apa nama kompleks tue.. tapi bangunan dekat situ sume diperbuat daripada batu bata merah.. sejuk je rasa dekat situ padahal cuaca semalam agak terik jugak la.. naik kering tekak.. lencun baju dibuatnya.. tapi tak kisah lah.. yang penting hantar resume2 nie.. nak kerja mestilah kene berusaha kan.. 

Then, kita orang gerak lagi ke satu kompleks nie.. ain penah g kompleks tue masa ada interview dekat spa.. dekat ctue kita orang dah mula rasa lapar sangat2.. kaki pun dah agak sengal2 jugak.. mana taknya kan... berjalan 1 kompleks.. kalau kecil takpe.. nie besar kawasan ye dah macam 5 or 6 kawasan padang bola la... [ yeker???].. dah abis hantar semua tue.. ada lagi 8 resume je yang tinggal.. kita orang rehat dulu.. pergi beli makanan dekat presint 8 then balik rumah sewa kawan ain.. dekat situ kita orang rehat2 pukul 3 baru kita orang gerak balik...

Petang :

Kita gerak ke presint 5 pulak.. dekat situ senang sikit nak cari parking kereta.. sebab kenderaan awam kena letak kereta dekat tepi2 jalan jer.. xde kene saman or bayar parking.. nasib baik la kan.. dekat kawasan first tue, ain pergi ke KDNKK, Moa, KPA dan lagi 1 ain lupa la pulak.. hehehehe

Kawasan kedua pulak.. tempat kawan ain kerja..Kementerian sumber asli, dekat situ pulak kita orang lari daripada jumpa orang etiqa.. ada pulak dia suruh kita orang jadi ejen etiqa.. gelak la ain masa tue.. lain yang dicari lain pulak yang dapat.. hahaha.. kita orang cepat2 turun.. lari la.. apa lagi.. hahaha.. kita orang masuk kementerian lain pulak.. 

Dan last sekali, kita orang pergi dekat kementerian pembangunan wanita kalau tak silap.. tepat pukul 5 kita orang selesai hantar semua resume2 tue.. sementara tunggu kenderaan berkurangan sebab jalan sesak waktu orang2 balik bekerja nie.. ain singgah la dekat Maritim.. jejalan, lepak2 dekat sana.. barulah ain gerak balik.. 

Ini lah pengalaman baru bagi ain.. tak semua orang ada pengalaman macam ini.. dan ain berharap dalam banyak2 resume tue ada yang berminat amik ain bekerja.. =)






- Are_iN [ LuVeD ] -


Wednesday, April 4, 2012

:: Kek Coklat Moist ::


Cuaca hari ini agak-agak mendung & agak-agak panas...
Tiba-tiba hari ini terpikir nak buat kek pulak...
Dok selongkar-selongkar resepi kek...
Terjumpa pulak la resepi yang ain simpan..

*KEKCOKLAT MOIST

Ain prepare la bahan-bahan yang dah ada..
Yang takde ain pergi beli kat kedai tadi..
So balik-balik ain terus buat kek...
kita lihat hasil yeee.....

Taraaaaaaaaaaa.......



Dah siap..

^_^


- Are_iN [ LuVeD ] -



mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...