Wednesday, April 10, 2013

= HaRaPaN =





Saat malam mulai larut
Suasana pun semakin senyap
Aku terbujur dalam kekakuan
Karena hati terpasung dalam kesepian
Kesedihan dengan kesendirian
Seakan menggugurkan sejuta harapan
Sepinya malam berlalu sudah


Pagi datang mengawali hari baru
Aku terbangun dari panjangnya malam
Perlahan aku bergerak,
Berdiri dan kubuka jendela
Tersiratlah cahaya mentari pagi
Menyinari……
Menghempaskan semua khayalan kepahitan

Memang, Aku harus tetap tegar berdiri
Songsong hari yang baru
Sambut dengan sesuatu yang indah
Wujudkan misteri cita dan cinta??





Friday, January 4, 2013

:: CinTa ::

Tak semua orang akan melalui perasaan cinta yang sama diantara satu sama lain. Setiap pengalaman bercinta itu berbeza-beza. Ada yang mengalami detik-detik yang gembira dan tak kurang gak yang mengalami detik-detik yang mengecewakan. Itu adalah satu perjalanan hidup yang sudah tertulis.

Thursday, November 8, 2012

:: Smile ::



Assalamualaikum...


SoRry La kepada Yang Melawat..
Ain Bz xsempat la Nak update beLog nie..


SoRRY....






Tuesday, August 7, 2012

:: Alhamdulillah ::

Assalamualaikum.. Ucapan pembuKa BicaRa.. Untuk PembaCa setia BloG Ain Yang tak berapa indah Lagi rupawan.. hehehe.. Almaklumlah.. sejak bekerja nie.. mAlas meNjadi2 nAk menGupDate BloG nIe.. Tapi HaRi iNi TetiBe pLak Rajin Tue YAnG Rasa Nak UpDate PUlak BLog nIe Hari Nie.. Sebelum Tue Ain Nak UcapKan selaMat BerpUasA & sElaMat Berhari Raya kepaDa uMat islam DimanA jUa anda beRada  TerUtama YanG meMbaca CoreTan Isi Hati Ain la deKat BloG nIe kaN... Ok. Berbalik DenGan TajUk YAng ain Post kanTadi.. SeBenarNya ain BersYukur Sangat Sebab Ain Dapat meNgUrAngKan Berat BAdan Ain Yang SebelUm nIe 100 Kg Nie.. Skunk TinGGal 91 kg je.. Tapi Ain NgaH usaHa laGi unTuk Dapat Kan bErat Yang aIn TArget iaitu 80 or 75 kG.. harap2 ain DapaT apa YAng AIn IngIn kAn.. Amin..


Tuesday, June 19, 2012

:: Penampilan ::

Hye semua...
Dah lama ain tak menjengah kt belog nie...
macam bz sgt pulak kan ain nie..
Ain skunk keje tue yang agak malas ckit nak update belog nie..
hehehe..
Ok.. berbalik kpd tajuk ain hari nie..


Bila umur dah nak masuk 23 tahun nie..
skunk ain fikir pasal penampilan diri pulak..
Almaklumlah.. penampilan sekarang nie mestilah dijagakan..
takkan nak selekeh2 pulak..
zaman skunk nie budak skola lagi2 update dari mereka2 yang dah bekerjaya nie kan..
jadi skunk sama2 la kita menjaga penampilan diri agar meningkatkan keyakinan diri kita semua..







- Are_iN [ LuVeD ] -

Tuesday, May 22, 2012

:: TemuDuga ::

Assalamualaikum...

Hari ini ain nak cerita tentang panggilan temuduga yang ain dapat nie..
Ain dapat panggilan daripada JAKIM Putrajaya supaya hadir ke temuduga sebagai Psh..
Tarikh 24 mei nie.. tapi masa nie putrajaya presint 2 masa nie memang sibuk..
Ngan majlis Hari belia yang berlangsung selama 5 hari tue..

So skunk nie ain ngah berfikir2 lagi nak pergi ke tak sebenarnya..
Ain keliru la sekarang nie???





- Are_iN [ LuVeD ] -

Wednesday, May 16, 2012

:: Try 2 Diet ::

Assalamualaikum......

Sebenarnya ain skunk ngah cuba untuk menurunkan berat badan ain...
Bukannya apa.. ain pown teringin jugak nak kurus macam org lain kan...
Tapi tak kisah pown kalau x kurus sangat tapi berat tue turun ikut target yang ain nak la...

Sebelum2 nie memang ain pernah nak buat diet2 nie..
cuma tak kesampaian..
Almaklumlah... tak boleh nak tinggal makan langsung..

Ain buat sekarang nie sebab ain terasa hati cikit ngan makcik ain nie..
Ain tau lah die tue lawa.. cantik.. putih camtue..
tApi tak payah la nak perli2 ain sebab badan besar..
Kalau makan tak siap2 la..
Bila nak diet la.. Apa la..
Sedap je mulut dia kalau bercakap kan..
Ingat ain nie ape... muka tembok ker??

Tak malu dengan ayat2 die tue..
Pastue dekat semua orang dia nak kecoh...
Takpe.. SUatu hari nanti ain akan buktikan kat dia..
Ain pown boleh kurus gak la..
Bukan die sorang je tau...

Sekarang ain amik benda nie..


Ain dah tak amik nasi lagi..
Start ain amik SD2 nie..
Sekarang alhamdulillah gak lah..
Bila berat ade gak turun walaupun tak banyak...
So kita tunggu dan lihat je la nanti kan..

=)




- Are_in [ LuVeD ] -



mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...