Tuesday, March 22, 2011

:: Kursus Kelab Pengembangan Wanita ::

Assalamualaikum...

Hahaha..
inilah masanya untuk rehat...
Ape bendanya la nie...

sebenarnya masa kursus nie..
ain dapat tido kat hotel..
Padahal hotel tue dekat je kot ngan rumah...
sengal la..

Tapi pape pown seronok kot..
Kalau tak mesti x kan dapat tido kat hotel tue..
Mesti orang kata buang tebiat la plak kan..
nak sewa hotel yang dekat ngan rumah sendiri...

ok.. ok..
Kita sambung balik pasal kursus nie...
kursus nie dibuat untuk melahirkan kelab KPW nie setiap daerah..
Sebab daerah kuala langat nie yang ade kelab nie je..
Dan gamaknya kelab nie menang pulak naib juara peringkat kebangsaan..

tue yang kursus nie di buat kat daerah nie...
Memang penat gler la mase nie...
balik keje kol 7.30 kol 9.00 dah kena masuk taklimat..
mane x mengantuk dibuatnya...

oklah..
ain xtau nak celoteh ape2 lagi..
nie ain masukkan beberapa keping gambar..

wait..........






- Are_in [ LuVeD ] -


Monday, March 21, 2011

:: Kursus Roti ::


Assalamualakumm...
Hye u all..

Ain Nak cter ckit pasal pengalaman ain menyertai kursus membuat roti..
Ain belajar membuat roti nie dengan pengusaha A & J Bakery..
Yang Ajar kita orang kak zura n kak jue..
Best gler la wat roti nie..
walaupown time nak buat roti nie susah glerr..
macam mandi peluh kita dok bentuk2 roti nie..
hahahaha

masalah tol..
tapi bila dah siap n wat macam2 jenis roti..
memang bahagia lah rasanya..
Rugi sape yang x pernah cubalah..
Lepas nie kalau ade kursus membuat roti baik korang join..
memang berbaloi-baloi lah..
bak kata iklan celcom tue..
hahahaha

Nak tengok tak roti yang ain buat...
menjadi tue...
nasib baik cantik je bentuknya...
kalau tak..
x sanggup nak makan la roti tue..
hehehehe

Ok.. jap erk.. nak download gambar ye..
jeng.. jeng.. jeng...










- Are_in [ LuVeD ]-


Saturday, March 19, 2011

:: Kursus Agribazaar ::

Now...
ain nak cter plak masa ain join kursus agribazaar..
Kursus nie diadakan untuk usahawan mempromosikan produk dorang..
ain join tapi xde la wat promosi produk ain..
sebab ain bukanya usahawan..

Ok...
Masa nie ain join sebab nak dapatkan sijil je..
hahaha..
sengalkan ain nie..
pape pown masa join kursus nie memang best gler la..
nie ain sertakan beberapa keping gambar yang ain amik masa kursus tue..
nak masukkan sume x dapat la..
Coz Banyak sangat..






- Are_in [ LuVeD ] -

:: Cake ::

owwHHh!!!!

Cake!!!

Seminggu Dengan Cake jer...
hahahaha
Membesar la jawabnya...

[Cake nie dari A & z Bakery ]


Bluberry cake
Sedap gler kek nie...
sape yang dah makan pasti nak lagi...


[ Cake nie pulak dari Salmahnora Bakery ]



kek nie kek sponge coklat...



- Are_in [ LuVeD ] -

:: Kursus Agronomi Pisang ::

Assalamualaikum....

Hari nie ain nak cter masa ain g kursus agronomi pisang.
Seperti biasa ain akan g naik pajero jabatan.
Masa kursus kebanyakkan pegawai lelaki yang g.
sebab pegawai pompuan jarang jaga kawasan projek tanaman.
Kat sana kita orang di beri pendedahan tentang pokok pisang.
Lama jugak dekat kawasan perumahan cina tue..
and lagi 1 banyak pulak anjing yang die bela..
naik takut dok lama2 kt ctue...
Lepas abis cter2 pasal pokok pisang nie kita bergerak plak ke ladang pisang..
besar gler ladang die..
macam2 pengetahuan yang boleh dapat mase g kirsus nie..
N kat sini ain tunjukkan gambar2 mase kursus tue..
kita orang memang suka berposing2 walaupown tempat tue ladang or tempat tanaman.. hahahaha




- Are_in [ LuVeD ] -

Friday, March 11, 2011

:: Latihan Industri ::

Assalamualaikum....

Salam nie sebagai pembuka bicara bagi sume perkara, Bukannya ape... cume blog nie dah naik malap dah, sebab tuan empunya blog nie agak lama x update.. Almaklumlah.. Bz memanjang lah katakan.. Sebenarnya ari nie ain Nak story2 ckit pasal pengalaman ain g ke institut kejenteraan pertanian Tg.karang. Sebenarnya agak lama gak perjalanan yang diambil, sambil tetido ain lam pajero.. Ain g sana ikut pembantu pegawai ada taklimat & masa tue jugak la ain n kawan ain [wani] dapat tengok 2 jenis mesin yang sebelum nie x pernah tengok... Mesin nie terdiri daripada mesin pengupas tebu n mesin VCO [ mesin nie untuk penghasilan minyak kelapa dara].

Kat sana macam input yang ain n wani dapat... walaupun penat disebabkan lama dok dalam pajero, kita orang tetap seronok sebab boleh cuba sendiri mesin2 tue.. Nasib baik mesin VCO tue x rosak.. hehehehe... kita orang punya kerja la... dok sedut2 minyak tibe2 boleh plak serdak kelapa tue nak join skali.. tersekat la mesin tue.. Dengan usaha sedaya upaya, kita orang betulkan balik.. kalau tak.. nahas kita orang.. dah la mesin baru uji, kita orang pergi dajal la plak.. hahahaha.. sengal tol... dah macam ape je mase tue..

Lepas sume dah ok.. Ape lagi.. kita orang cabut la.. g melantak lu.. sebelum berposing2 n pulang ke rumah...

Nie ain tunjukkan beberapa gambar yang kita orang amik masa kat sana...



- Are_in [ LuVeD ] -


Tuesday, March 1, 2011

:: I'm Here ::


.......Salam.....

Ape khabar org kampung...
sudah lama tidak bertemu..
hehehehe..

lama gak x menjengah blog nie..
boleh bersawang blog nie di buatnya..
hahaha...

Sbnrnye ada banyak cter terbaru..
tp x sempat nk update..
nie pown nk menjengah sekejap je nie...
ok la..
nk out dulu..
nanti ade masa ain update blog nie k...
tata..


- Are_in [ LuVeD ] -

mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...