Friday, March 11, 2011

:: Latihan Industri ::

Assalamualaikum....

Salam nie sebagai pembuka bicara bagi sume perkara, Bukannya ape... cume blog nie dah naik malap dah, sebab tuan empunya blog nie agak lama x update.. Almaklumlah.. Bz memanjang lah katakan.. Sebenarnya ari nie ain Nak story2 ckit pasal pengalaman ain g ke institut kejenteraan pertanian Tg.karang. Sebenarnya agak lama gak perjalanan yang diambil, sambil tetido ain lam pajero.. Ain g sana ikut pembantu pegawai ada taklimat & masa tue jugak la ain n kawan ain [wani] dapat tengok 2 jenis mesin yang sebelum nie x pernah tengok... Mesin nie terdiri daripada mesin pengupas tebu n mesin VCO [ mesin nie untuk penghasilan minyak kelapa dara].

Kat sana macam input yang ain n wani dapat... walaupun penat disebabkan lama dok dalam pajero, kita orang tetap seronok sebab boleh cuba sendiri mesin2 tue.. Nasib baik mesin VCO tue x rosak.. hehehehe... kita orang punya kerja la... dok sedut2 minyak tibe2 boleh plak serdak kelapa tue nak join skali.. tersekat la mesin tue.. Dengan usaha sedaya upaya, kita orang betulkan balik.. kalau tak.. nahas kita orang.. dah la mesin baru uji, kita orang pergi dajal la plak.. hahahaha.. sengal tol... dah macam ape je mase tue..

Lepas sume dah ok.. Ape lagi.. kita orang cabut la.. g melantak lu.. sebelum berposing2 n pulang ke rumah...

Nie ain tunjukkan beberapa gambar yang kita orang amik masa kat sana...



- Are_in [ LuVeD ] -


No comments:

mY seLf

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...